Porfestés, szinterezés fémfelületekre

Az idő pénz. Ügyfeleink részéről folyamatosan érkezett igény a szállítási határidők csökkentése. Gyártásirányítási rendszerünk révén lehetővé vált, hogy termelési folyamatainkat, anyagbeszerzésünket optimalizáljuk. Ezzel csökkentve a költségeket és rugalmasabbá téve partnereink kiszolgálását. Bizonyos munkafolyamatok azonban nincsenek a kezünkben, azt alvállalkozó bevonásával végezzük.

Ezek közé tartozott a porfestés is. Engedve az ügyfeleink részéről tapasztalt elvárásnak, az idei évben egy új porszóró berendezéssel bővültünk. A beruházással azt a célt tűztük magunk elég, hogy tovább csökkentsük a gyártáshoz szükséges átfutási időt, ügyfeleink prompt porfestési igényeit is ki tudjuk elégíteni. Vállaljuk az általunk gyártott alkatrészek, egységek porfestését, mindezt a megszokott kiváló minőségben. A minőségre garancia a sok éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink és természetesen a kiváló minőségű porfesték. A minőségben nem kötünk kompromisszumot, így porbeszállítónk kizárólag a svájci IGP.
A felhasznált anyagok minősítése: RoHS 2011/65/EU konform.

Porfestés duplex technológiával Dunakeszin

Három fő folyamatban készítjük el a porfestett munkadarabokat. Az első blokkban az előkezelés történik. A festés előtti előkezelési technológia alkalmas valamennyi a gyakorlatban előforduló fémfelület magas színvonalú előkészítésére, beleértve a különböző minőségű rozsdamentes acélokat, és a színesfémeket is. A kezelés egy úgynevezett duplex technológiával történik, ami kombinálja a hagyományos foszfátrétegek, és az új típusú cirkónium/szilán alapú konverziós bevonatok előnyeit. A előkezelés az alapfém minőségétől függően 500-1000 órás sópermetállóságot biztosít a porfesték bevonatnak.

Porfestés második üteme maga porfesték felhordása, ahol a porfesték szemcséi hozzáadott elektromos töltés és szállítólevegő segítségével jutnak el a munkadarab felületére, ott a földelésének köszönhetően porfesték szemcséi megtapadnak. A harmadik ütemben az így felhordott porfestékréteg ellenőrzés után a konvekciós kemencében kellő hőmérséklet mellett beégetésre kerül. A porfestékréteg a munkadarab felületén kikeményedik, dekoratív megjelenést és tartós védelmet biztosítva ezáltal a fém terméknek.


Porfestésünk munkafázisai

 • - Zsírtalanítás - vasfoszfátozás
 • - Hálózati vizes öblítés 1.
 • - Ioncserélt vizes öblítés 2.
 • - Konverziós passziválás
 • - Vízleszárítás
 • - Kézi porszórás
 • - Beégetés konvekciós kemencében

Porfestés maximális munkadarab méretei

- hosszúság: 2.500 mm,
- szélesség: 800 mm,
- magasság: 1.500 mm,
- tömeg: 120 kg


Porfestési folyamat képekben

Előkészítés Porfestés mosás Porfestő kamrák Szárított lemezárú Vegyi kezelés Porfestés előkészítő Munkadarabok Porfestő rendszer Porfestő pisztolyok feladatra készen Porfestő-pisztoly Festőgép vezérlő Porfestési folyamat Porfestett szekrények Porfestés felé Porfestésre várva Előkészített munkadarabok Szinterezés felé Dolgozik a porfestő Porfesték felhordása Porfestés festékanyaga a helyén Porfestés és beégetés után Várakozó porfestett munkadarabok Porfestve Csomagolásra várva

Cégünkről

Újdonságaink

 • Új lemezmegmunkáló gép
 • Környezetvédelmi fejlesztés

Technológia

Termékeink

 • Lemezszekrények
 • Dobozok
 • Vezérlőpultok
 • Lemezelemek
 • Alkatrészek

Kövessen minket

Kapcsolat

Cím: 2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 1.
Telefon:   +36 27 341-017
Fax:   +36 27 390-215
E-mail: info@emgmetall.hu

QR kód

Okostelefonja segítségével könnyedén elhelyezheti névjegyünket telefonjában.

QR-Emg-Metall