Síkágyas (2D) lézervágás Dunakeszin

A lézervágási technológia az 1960-as években kezdte bontogatni a szárnyait világszerte. A 70-es évek elején már megjelentek a CNC vezérelt lézervágók típusai is, amelyek már nagyobb termelékenységet is biztosítottak. Magyarországon az 1980-as években jelentek meg az első berendezések és gyorsan népszerűvé váltak mind a lemezipar résztvevői, mind a megrendelők irányából. Sorja és salakmentes, pontos és precíz lézervágott lemezanyagok és alacsony selejtárú arányok jellemezték már akkor is lézervágó lemezmegmunkálási képességeit. Lézervágás történetéről bővebben a Wikipédia lézervágás oldalán olvashatunk.

Lézervágás, több mint tíz éve Dunakeszin

A megrendelőink és termékeink sokszínűsége technológiánk folyamatos fejlesztését és korszerűsítését igényli a kezdetektől fogva. Az egyik legkorszerűbb lemezmegmunkáló technológia a lézervágás, amelyhez az iparág egyik legjobb eszközével egy Trumpf TruLaser 3030-as lézervágó géppel segítjük a pontos, lézervágott lemezanyag kialakítását.

A lézeres technológiák közül a lézervágás a legelterjedtebb, mert jó minőségű vágási felületet költséghatékonyan, rugalmas módon, kiváló anyaghatékonysággal és gyorsan tudunk előállítani. Jellemzően szénacél lemezanyagból, rozsdamentes acélból, alumíniumból lézervágással lézersugárnak köszönhetően az egyszerű és a bonyolult formák, tökéletes ívek, precíz sarkok, vékony és vastagabb lemezben egyaránt kialakíthatóak, kivághatóak tökéletes pontossággal.

Lemezmegmunkálást akár hozott alapanyagból is vállaljuk, de jelentős raktárkészletünknek köszönhetően, időt és költséget takaríthatnak meg partnereink. Egyedi vagy különleges anyagtípusok, méretek esetén szívesen beszerezzük a megfelelő minőségű és méretű lemezanyagokat a precíz lézervágott végtermékekhez.

Lézervágást kedvező áron, gyors határidővel, pontosan szállítva Budapesttől egy ugrásra, Dunakeszin biztosítjuk Partnereinknek.

 

TRUMPF TruLaser 3030

A TruLaser 3030 rugalmasságával és gazdaságosságával szolgálja ki Partnereinket, különösen a szerkezeti acél tekintetében, amelynél minden lemezvastagság esetében nyereséges a lézervágás.

Az ágylézer alkalmazása a vékony lemezek esetében magas termelékenységi előnyt biztosít.

Vállaljuk speciális egyedi alkatrészek, kis és közepes szériás lézervágását, megmunkálását.

Lézervágásunk megmunkálási tartományai:
1.500 x 3.000 mm - Acél 15mm, alu 8mm, rozsdamentes 12mm

Trumpf Lézervágó

 

Lézervágás alumíniumba és rozsdamentes anyagba

Lézervágó gépünk lehetővé teszi az alumínium és rozsdamentes anyagok és ötvözetek vágását is. Ebben az esetben inert gázos (nitrogén) lézervágással történik az anyag megmunkálása. A 0,2-0,3 mm. lézernyaláb megolvasztja a vágandó anyagot, majd az olvadt alapanyagot kb. 20 bar nyomású, nagy tisztaságú nitrogénnel távolítja el. A nitrogénes vágás során az anyag elszíneződése az éleken minimális, a felület védelme érdekében "lézervágható" fóliát alkalmazunk.

Lézervágható fólia használata során első lépésben ezt a fóliát a vágási vonalak mentén lényegesen csökkentett teljesítménnyel elgőzölögtetjük, majd a teljesítmény vágási értékre állítása után az anyagot kivágjuk. A módszer előnye, hogy a fólia akár a végső felhasználásig a lemezen maradhat, így a felületi sérülések elkerülhetőek.


 

 

 

Szénacél lézervágása

A legáltalánosabb anyag a lézervágási technológiában a szénacél.

Szénacél, ötvözetlen és a gyengén ötvözött acélok esetén oxidációs lézervágással történik az anyag kivágása, ekkor a fókuszált lézernyaláb a vágandó anyagot a olvadási hőmérsékletre hevíti, majd a vágási résbe nagy tisztaságú oxigént juttatva, az égést táplálva az anyag elég.

A 2-3 bar nyomású oxigén segít az ömledék és salak kifúvásában is.

 

Alapanyag mozgatása lézervágó géphez

Lézervágás alapanyagainak mozgatása során a nyers lemezárút Trumpf LoadMaster lemezmozgató gépével végezzük. Ennek során a lemezeket tapadókorongokkal szállítja a felrakó állomástól a palettaváltóig és ott elhelyezi azokat.

LoadMaster automatikus felrakodásával kíméli a kezelőt, növeli a munkavégzés közbeni biztonságot, valamint az automatizált berendezés nagyobb pozicionálási pontossága növeli a teljes rendszer folyamatbiztonságát, mindezt alacsony helyigénnyel biztosítja a kezelő számára. Fontos előny még, hogy a felhelyezés során az felülete nem sérül, karcolódik. Ez különösen fontos az esztétikailag érzékeny, gyárilag eloxált alumínium és tükrös vagy szálcsiszolt rozsdamentes anyagból gyártott alkatrészeknél.

 

Kérje ajánlatunkat!

Cégünkről

Újdonságaink

  • Új lemezmegmunkáló gép
  • Környezetvédelmi fejlesztés

Technológia

Termékeink

  • Lemezszekrények
  • Dobozok
  • Vezérlőpultok
  • Lemezelemek
  • Alkatrészek

Kövessen minket

Kapcsolat

Cím: 2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 1.
Telefon:   +36 27 341-017
Fax:   +36 27 390-215
E-mail: info@emgmetall.hu

QR kód

Okostelefonja segítségével könnyedén elhelyezheti névjegyünket telefonjában.

QR-Emg-Metall